Ajax

Sneijder naar FC Utrecht; coach Koeman woedend

Addthis

Ajax en FC Utrecht hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Rodney Sneijder. De verhuur is per direct en loopt tot en met 30 juni 2012. De middenvelder staat nog tot en met 30 juni 2013 onder contract bij Ajax. De Domstedelingen melden dat er een optie tot koop bedongen is, terwijl het er eerst op leek dat Ajax en Sneijder zelf dat niet wilden.

Sneijder werd op 31 maart 1991 geboren in Utrecht. Hij doorliep vanaf 2000 de jeugdopleiding van Ajax en maakt sinds de voorbereiding van dit seizoen officieel deel uit van de A-selectie. De controlerende middenvelder komt al sinds 2000 uit voor Ajax Amsterdam, maar speelde nog geen officiële duels in de hoofdmacht. Rodney is net zoals zijn broer een geboren Utrechter, en keert nu dus terug in zijn geboortestad om daar ervaring op te doen. Sneijder sluit na het weekend aan bij de selectie van Erwin Koeman. Na afloop van de met 2-1 verloren competitiewedstrijd tegen Vitesse, gaf de trainer aan van niets te weten. Hij moest de komst van het broertje van international Wesley Sneijder uit de media vernemen. "Ik heb gehoord dat 'ie gekomen is, maar ik ben daar niet over ingelicht", zo vertelde een woedende Koeman tegen de verslaggever van Eredivisie Live. "Laat ik het hierbij houden, het antwoord is duidelijk. Het gaat niet om die jongen, het gaat erom dat ik niet ben ingelicht ben." Technisch directeur Foeke Booy had even daarvoor verteld tegen de verslaggever dat de trainer wel van de komst van Sneijder wist. "Dan is het hij tegen mij, alleen ik ga zelf niet liegen", aldus Koeman. "Ik ben daar natuurlijk kwaad over, binnenkort gaan we aan tafel zitten en zien we wel hoe het loopt. Ik kan er hele verhalen over maken, maar dat ga ik niet doet, uiteindelijk moet ik dit nu binnenskamers houden. Alleen ga ik niet liegen."

Wesley & Rodney Sneijder (© François Janssen / www.AlleShow.nl)

Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

 
 

Aanvullende informatie