Cruijff is gestoord

Addthis
alt

Er lopen helaas nogal wat vreemde vogels rond in de voetballerij. Bestuurders met een groot ego. Zakenmannetjes, die het snelle geld denken te zien. Makelaars, die altijd zogenaamd in het belang van een speler menen te handelen.

Ze helpen een jong talent liefdevol naar de reservebank van een mooie Europese topclub en beloven regelmatig te zullen bellen, om te vragen hoe het gaat. Later in het seizoen komt zo'n speler dan glorieus afscheid nemen van zijn oude club. Zijn zaakwaarnemer trots op de tribune. Ik verwacht alleen dat Emanuelson's zaakwaarnemer aanstaande zondag wat anders in zijn agenda heeft staan, als Urbi zijn ererondje door de ArenA loopt. Er is namelijk niet veel om trots op te zijn. Hij vertrok in de winter met mooie dromen naar Milaan en kwam er al tot vier duels. Onze Urbi zal Seedorfiaanse verwachtingen bij de naam AC Milan hebben gehad. Wie niet, op zijn leeftijd? Bovendien liep hij al eeuwen rond bij Ajax, waar hij echter zelden of nooit vijf wedstrijden achter elkaar een voldoende haalde.

Emanuelson staat in mijn ogen model voor het type talent dat onze club al jaren voortbrengt. Technisch redelijk tot goed, tactisch onderontwikkeld en een instelling cq. uitstraling alsof er onlangs drie Europacups op rij gewonnen werden. In pittige uitwedstrijden daarom vaak niet of te laat bij de les en dus lopen we al jaren achter de feiten aan. We werden en worden er krankjorum van. Gregory van der Wiel heeft inmiddels die rol van Emanuelson glansrijk overgenomen. Speelde de eerste helft in Nijmegen om uitslag van te krijgen en had pas ná de thee in de gaten, dat ook een Ajaxtenue best vuil mag worden. Maar ondertussen roept Greg dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging: dat wordt trainen en bankzitten bij Bayern.

Daar trekken ze zich inmiddels de haren uit... lees extern verder: Cruijff is gestoord

door: ©Ron Schiltmans

alt
Johan Cruijff (foto: highlow.nl)

Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

 
 

Aanvullende informatie