Jong Ajax

[2009/2010] Jong Ajacied Aslan verlaat Ajax

Addthis

Na dertien jaar gespeeld te hebben bij Ajax gaat verdediger Deniz Aslan op zoek naar een nieuw avontuur. Aslan vertelt tegenover Highlow.nl dat hij verhuist naar een nieuwe club. “De wedstrijd tegen Jong FC Twente is mijn laatste officiële wedstrijd in Ajax-tenue geweest”, aldus Aslan die met veel pijn zijn geliefde club moet verlaten. Doelverdediger Sergio Padt weet nog niet wat er met hem gebeurt, maar wil wel verhuurd worden.


(foto: Jort Kemner)

Op 3 maart 2008 tekende Deniz Aslan als A-junior een profcontract bij Ajax. Zijn doel destijds was duidelijk. “Basisspeler worden van Jong Ajax, en daarna hoop ik natuurlijk ook bij Ajax 1 in beeld te komen.” Helaas voor Aslan is hij nooit in de picture gekomen bij de trainers van het eerste elftal. In het huidige seizoen was Aslan onder leiding van trainer Pieter Huistra vice-aanvoerder en speelde hij regelmatig op de rechtsbackpositie. Doordat eerste elftalspeler George Ogararu ook flink wat speelminuten kreeg in Jong Ajax viel het seizoen van Aslan nogal tegen. Vorige week maandag speelde Aslan zijn laatste wedstrijd voor Jong Ajax. Door het mislopen van het kampioenschap liep ook zijn laatste wedstrijd niet zoals hij had gehoopt. “Verschrikkelijk balen! Er gebeurden dingen in die wedstrijd die niet te beschrijven vielen. En ja, dit was mijn laatste officiële wedstrijd in Ajax-tenue”, sipt de verdediger. De in Zaandam woonachtige Aslan vertelt dat er wel al clubs bij hem hebben geïnformeerd. “Er zijn clubs die interesse hebben. Vanaf deze week ga ik daar verder mee aan de slag, omdat ik mij eerst wilde focussen op het slot van de competitie.” Bekend is dat NAC-trainer Robert Maaskant vergaande interesse heeft in Aslan en hem het liefst een contract wil laten tekenen in Breda. Aslan wil hier verder niet op in gaan. Hij vertelt volgend seizoen tegen Ajax te willen spelen. “Natuurlijk hoop ik om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen en het mooiste is om dan uit te komen tegen Ajax. Ik heb hier een geweldige tijd gehad.”


(foto: Jort Kemner)

Jong Ajacieden weten regelmatig spelers uit het eerste voor zich. Dat overkwam keeper Sergio Sergio net zo. Jeroen Verhoeven verdedigde in de Amsterdam ArenA met succes het doel tegen Jong Feyenoord (3-0) en ook Kenneth vermeer heeft dit seizoen meegedraaid bij het tweede. “Ja, dat steekt wel,” zegt de nuchtere keeper, “maar dat weet je. Dat doen we al twee jaar lang zo. In het begin had ik er wat meer moeite mee. Ik ben jong, ik wil het liefst elke week spelen. Maar op een gegeven moment neem je daar genoegen mee. Nu vind ik het normaal.” Van de circa 20 officiële wedstrijden staat hij er dan zo’n 7 keer onder de lat. “Ik weet dat ik één op de drie wedstrijden speel en daar neem ik genoegen mee.” Sergio heeft nog een contract tot 30 juni 2011. En aangezien hij vorig seizoen als A-junior meedeed, mag hij volgens de Ajaxregels nog één seizoen door bij Jong Ajax. Toch opteert de goalie voor verhuur aan een profclub in de Jupiler League of de eredivisie. Net zoals hij in de winterstop naar HFC Haarlem verhuisde. “Ik kan komend seizoen ook weer verhuurd worden als Ajax daar in meegaat en dan zien we wel wat er gaat gebeuren.”


Helaas vertrouwd beeld: Sergio Padt (derde van links) op de bank (foto: Ilja Knemeijer)

Ajax weet dat Sergio open staat voor verhuur. “De verhuur aan Haarlem was een mooie stap, omdat ik toch een stukje ervaring in mijn spel mistte. Dat wilde ik omhoog krikken bij Haarlem, maar helaas is dat niet doorgegaan.” De Ajacieden deden één wedstrijd mee en toen ging de club uit de provinciehoofdstad failliet. “Ik heb wel een beetje met Ajax besproken, maar echte gesprekken moeten nog gevoerd worden. Er is nog niet uitgekomen of ik verhuurd mag worden.” Er zijn nog meer Jong Ajacieden met aflopende contracten of innerlijke onvrede met het aantal speelminuten, die binnenkort besluiten of ze weggaan bij de club. Highlow.nl zal hiervan verslag doen, zodra bekend is wie weggaat en naar welke (mogelijke) clubs.


Sergio Padt (foto: highlow.nl)

Sergio Padt, tegen Jong PSV in de ArenA (foto: BJ)

Sergio Padt tegen Jong PSV, 2 mei 2009 (foto: Ilja Knemeijer)
Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

 
 

Aanvullende informatie