Jong Ajax

[FOTOVERSLAG] Copa Amsterdam: Ajax 4e, Boilessen beste speler

Addthis

Chelsea FC is winnaar geworden van de Gestion Copa Amsterdam 2010. Chelsea heeft uit handen van de Wethouder Sport van de gemeente Amsterdam, Eric van der Burg, en Ajacied Daley Blind (verhuurd aan FC Groningen) de beker uitgereikt gekregen. De ploeg versloeg in de finale Sevilla met penalties. Op de derde plaats eindigde AZ, daarna Ajax, als vijfde Fluminense, daarna Chivas, de nummer zeven was FCNH en als laatste Botafogo. De Deense verdediger Nicolai Boilesen van Ajax werd tot beste speler van het toernooi uitgeroepen.

De Deense verdediger Nicolai Boilesen van Ajax werd als beste speler van Copa Amsterdam uitgeroepen. Samuel Walker van Chelsea kreeg de prijs voor de beste keeper. De topscorer van het toernooi was middenvelder Koen Bosma van FC NH met drie doelpunten. Na een bloedstollende strafschoppenreeks werd Sevilla met 7-6 door Chelsea geklopt. Doelman Samuel Walker stopte uiteindelijk de beslissende strafschop van Marco Mancheno Herbella. De wedstrijd werd over twee keer twintig minuten gespeeld, omdat Chelsea haast had om het vliegtuig te halen. De Londenaren wilden de wedstrijd dan ook al in een vroeg stadium beslissen. Adam Phillip was met een spectaculaire omhaal dichtbij de eerste treffer. Enkele minuten later strandde ook zijn poging van twintig meter afstand in schoonheid. Sevilla stelde daar weinig tegenover. Pas in de slotfase van de eerste helft, deelde de Spaanse formatie een eerste speldenprikje uit. Aanvoerder Tomas Giron kreeg de bal echter niet goed mee en zette daarom te gehaast voor, waarna de bal een prooi was voor de lange Engelse verdediger Rohan Ince. De Spanjaarden gingen ook na rust op zoek naar een treffer. Een kopbal van Marco Mancheno ging net naast. Aan de overkant was diezelfde Mancheno even later bij een eigen goal, toen hij een voorzet van rechts volledig verkeerd raakte. Tot zijn eigen opluchting dwarrelde de bal net naast de paal. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Jhon Pirez een gigantische kans voor Chelsea. Zijn intikker, na een volley van Phillip werd met de benen gekeerd door Sergio Rico.

http://ajaxcopa.ajaxnu.nl/#0

Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

 
 

Aanvullende informatie